juli 31, 2021

Udlev dine drømme, udlej din bolig

At være i besiddelse af en bolig, man kan kalde sit helt eget hjem, kan være den mest fantastiske følelse, men det kan altså også være en byrde til tider, hvis man har planer, der ikke involverer hjemmet. At udleve sine lyster og drømme, koster ofte penge, og dem er der ikke mange af, hvis du skal betale din husleje oveni.

Læs med og se, hvad du kan gøre for at få mere plads i budgettet.

Sabbatår og flytte hjemmefra?

Selvom du måske føler at tiden til at forlade reden er kommet, i det du har færdiggjort gymnasiet, kan det være, at du alligevel lige skal sætte dig ned og tænke dig om en ekstra gang, før du flytter sammen med din veninde. Man kan have tendens til at tænke, at det ikke kan gå hurtigt nok, men glemmer måske de indre lyster om at tage på en længere rejse et sted i verden. Og når man så sidder i sin dyre lejlighed, kan det føles klaustrofobisk ikke bare at kunne pakke en kuffert og tage afsted.

Så måske er det værd at overveje at beholde adressen hos de kære forældre, så man har friheden til den store rejse, man længe har drømt om. Og når man er blevet rejse-mæt og hjemvender, kan man revurdere, om tiden er inde til at finde en lejlighed.

Oplev verden uden bekymringer om økonomi

Selvom det er smart at komme sine ønsker i forkøbet på praktisk vis, kan man jo aldrig vide, om ens behov ændrer sig. Så hvis man nu sidder i den lejlighed, man lige har lejet sig ind i og får lyst til at rejse væk, er der altså andre muligheder end at skulle betale husleje samtidig med, at man rejser. Man kan passende poste et opslag, der søger en ny fremlejer i en given periode. Det kan være, at en, man kender blot har brug for at have tag over hovedet i tiden, vedkommende selv søger en permanent bolig, eller det kan være, at dit opslag når ud til en fremmed, men med samme behov. Om ikke andet, er det en mulighed, som mange ville få gavn af – inklusiv dig selv.

Fjern dine personlige ting

Det, der kunne afholde mange fra denne oplagte mulighed, ville være adgangen til alt det, man ejer og hele ens personlighed – dette kan føles blottende. Derfor er det selvfølgelig en god idé at sortere lejligheden for det, man helst vil undgå at andre skal se.

Når man har været denne process igennem, står kun de materielle, upersonlige ting tilbage, og så kan man måske bedre læne sig tilbage og være fraværende uden bekymringer.