september 16, 2021

Tips til at komme godt fra start i storbyen

Er du lige flyttet til en stor eller overvejer det, så kast et blik over nedenstående få og simple tips. Du får nogle simple men brugbare tips til at komme godt fra start i storbyen.

Vær forberedt på højere priser

Hvis du flytter fra en lille by som Holstebro til København, så vil du opleve nogle betydeligt anderledes priser på mange områder. Et godt tip hertil er, at du har en fin opsparing med dig. Du vil opleve, at kaffe og mad, eksempelvis, er væsentligt dyrere end det er i Holstebro eller Hjørring. Mange får sig en stor overraskelse over prisforskellene, så derfor er det altid godt at have en lille pose opsparing med sig til en positiv start storbyen.

Transport

Et godt tip til dig der lige er flyttet til enten København eller Aarhus er, at have en cykel. Grunden til at en cykel er en god ide er, at det oftest går væsentligt hurtigere at komme rundt omkring i storbyen, end det kan være at tage bussen fra a til b. Du vil opleve, at der er meget mere trafik på vejene end hvad du er vant til i Holstebro, eksempelvis. Der er mange biler, busser og lastbiler i storbyen, hvilket gør at trafikken går meget langsommere.

Offentlig transport 24/7

Hvis du kommer fra en lille by i Jylland, så er du nok vant til at du fra kl 21 eller 22 ikke længere har mulighed for at benytte dig at offentlig transport. Men hvis du er endt i København, så husk altid på, at du kan benytte dig af offentlig transport på alle tider af døgnet. Det gælder naturligvis også metroen i København. Vi anbefaler, at du køber et rejsekort.

Powerbank

Hvis du er afhængig af at have strøm på din telefon hele tiden, så anbefaler vi at du altid så vidt muligt bærer en powerbank på dig. Det kan være meget ærgerligt at befinde sig på Amager uden strøm, eksempelvis hvis din lejlighed så er på Frederiksberg. Det kan tage lang tid at komme hjem, især i myldretiden. Vær på forkant, og undgå en træls situation, hvor du mangler strøm på telefonen, som du skulle have brugt til at navigere rundt i København.