september 16, 2021

Sådan passer du godt på dit hår

Det hår, man har på hovedet, har ret stor indflydelse på ens generelle udseende. Håret er en meget stor del af ens påklædning og kan være med til at sende et bestemte billede af en til resten af verdenen. Hvis det er slidt, sender det for eksempel et billede af, at vi ikke tager godt vare på os selv.

Læs med her for at få gode råd til, hvordan du plejer håret bedst muligt.

Lad det blive fedtet

Håret har slet ikke godt af at blive vasket hele tiden. Når vi bruger shampoo i håret, fjerner det nemlig alle fedtet og snavset, der sidder i det. Og det kan da også være meget fint, fordi vi netop ikke vil rende rundt med snavset hår til hverdag. Men pas på med ikke at gøre det for tit.

Hvis du går i bad og vasker håret med shampoo alt for tit, så kan du hurtigt vænne håret til faktisk at være afhængig af at blive vasket med shampoo. Og på den måde håret altså meget hurtigere blive fedtet, hvilket igen vil gøre, at du har brug for at bruge mere shampoo.

Det er en ond cirkel at komme ind i. Prøv derfor at lade håret være fedtet et par dage, for eksempel hvis du alligevel lægger syg eller ikke skal se andre i et par dage.

Brug gode hårprodukter

Det er ikke alle hårprodukter, der er lige gode. Det betyder derfor en del hvilken slags hårprodukter, som for eksempel shampoo og lignende, du bruger. Køb noget af en høj kvalitet som du ved bringer et godt resultat.

Du kan blandt andet undersøge på nettet, hvilke hårprodukter der er rigtig gode. Er der en bestemt shampoo, som alle snakker om? Er der en bestemt balsam, som har fået fem stjerne og tilfældigvis også er til en billig pris?

På nettet kan man ofte finde et meget bedre tilbud end nede i den lokale forretning eller ved ens frisør. Undersøg dine muligheder og tag desuden også et kig inde på forskellige teste. Der er mange der sammenligner hårprodukter med hinanden og den viden kan du udnytte.