juli 31, 2021

Sådan giver du din boligindretning en billig makeover

Loving couple staring at their freshly painted room, back view: home renovation and relationships concept

Har du brug for noget forandring og samtidig få en mere stilren indretning? Det kan måske lyde som en dyr og tidskrævende omgang, men du kan faktisk sagtens nemt og billigt, få dit hjem til at føles som et helt nyt og forbedret sted. Du er måske student, har et stramt budget for tiden eller vil bare spare nogle penge – og derfor er det rart med nogle gode tips og tricks, så du ikke skal af med hele din opsparing. Læs videre og find ud af mere.

Genbrug gamle møbler

Har du nogle møbler, du gerne vil udskifte, kan du i stedet prøve at give dem en forandring – det er super billigt og kan være sjovt. Har du kreative eller håndværksmæssige evner, er det perfekt, ellers kan du finde vejledninger på nettet. Du kan for eksempel give din reol en omgang maling eller lakering.

Noget andet du kan gøre, er at gå på opdagelse i diverse genbrugsbutikker. Her kan du gøre dig en masse unikke og billige fund, der virkelig kan forandre dit hjem. Det er også en god måde at finde nogle møbler på, som enhver anden familie ikke kan have stående i deres stue. Her kan du desuden igen kigge efter møbler, du selv kan give en lille makeover.

Væggene gør hele forskellen

Er du virkelig ude efter den store forandring, er det væggene, du skal fokusere på. Deres farve og pynt gør nemlig hele forskellen for et rum. Maling er ikke for dyrt, så her her en billig løsning. Vægge behøver bestemt ikke altid at være hvide, men det kommer selvfølgelig an på din stil. Måske du er modig nok til at kaste dig ud i en mørk farve?

En anden måde at forandre væggen på er ved at pynte dem. Det kan for eksempel være med malerier eller familiefotografier. Igen kan du finde nogle skønne fund i genbrugsbutikker, ellers kan du måske selv male et flot billede.

Gør dit hjem mere æstetisk

En vigtig ting at fokusere på, når det kommer til boligindretning, er stemningen i dit hjem. Så føler du dig mere hjemme og afslappet i din bolig. Der er flere måder at opnå en rolig og hyggelig atmosfære på, uden at det bliver alt for dyrt.
Er du studerende, kan du finde mere inspiration til din boligindretning her.

Det bliver ikke mere beroligende end natur, så derfor kan du bringe den indenfor. Find nogle husplanter og blomster, der kan stå og hænge rundt omkring i dit hus. Planter er mere end bare stilrent. De har en betryggende effekt, der gavner dit velvære – og det samme gælder æstetik generelt.

Forbedr også din belysning ved at vælge pærer med et mere gult skær, så belysningen bliver hyggelig og hjemlig.