juli 31, 2021

Køb dit nye hus med hjerte og fornuft

Happy couple with moving boxes and household stuff near their new house on sunny day

Står du overfor at skulle købe nyt hus? Så er det vigtigt at have både fornuft og følelse med i købet. For det er en vigtig beslutning, og det kan være rigtig svært at finde det perfekte hus. Derfor kræver det tit også tålmodighed, selvom det kan være svært. Og når det, der ligner drømmehuset, så endelig dukker op, gælder det om at være helt sikkert inden man slår til.

Hvordan balancerer man følelserne og fornuften, når der skal foretages så stort et valg? Du får et par tips her.

Plads, transport og beliggenhed

Vi tager et kig på de fornuftige beslutninger først. Hvor sødt et lille hus med have ude på landet end kan se ud, så er det ikke det alle familier har brug for. Du skal derfor afgøre med dig selv, hvad smertegrænsen er – og hvad du egentlig har brug for.

Hvis I er en familie med børn og flere på vej, er det naturligvis vigtigt at der er børneværelser nok. Og får I tit mange gæster, skal der selvfølgelig også være god plads i fællesrummene. Vær klar over disse behov, så du ikke står med pladsproblemer en håndfuld år efter købet.

Det er også vigtigt at I beslutter, hvor langt væk fra vante omgivelser og job, I vil være. Selvom beliggenhed betyder alting, så har det også en høj pris med sig, hvis man gerne vil bo centralt. Vær derfor ærlige med jer selv om hvor langt I er villige til at flytte væk fra hvor I allerede bor og hvor langt I er villige til at pendle. Det kan give et rigtig godt og fornuftigt klarsyn at overveje disse ting.

Har du et gammelt hus der skal sælges først?

Mange der køber hus, kommer fra en lejlighed. Men er du ikke førstegangs huskøber, har du nok et andet hus, der også lige skal sælges. Det kræver timing og tilrettelæggelse, både at skulle sælge og købe. Find tips til, hvordan du sælger dit hus her.

Glem ikke din mavefornemmelse

Men det er selvfølgelig vigtigt at have hjertet med. Det er trods alt her, I som familie skal bo – forhåbentlig i mange år. Derfor skal I også huske at lytte til jeres mavefornemmelse. Det kan også være en fordel at lave en prioriteringsliste over jeres behov. Hvad er det I drømmer om og hvad er det I faktisk har brug for? Lav denne liste så konkret som mulig.

 

Og når I så endelig har fået øjnene på et godt hus, er det vigtigt ikke at blive stresset over at der er andre, der kigger på det. Det skal ikke være det afgørende i jeres beslutning.