juli 31, 2021

Hvad det indebærer at flytte sammen

Når man tager en beslutning om at flytte sammen, hvad enten det er som par, venner eller noget tredje, så kan man blive overrasket over, hvad det vil sige, at bo så intenst sammen med et andet menneske. Det er nemlig ikke bare rammerne, man siger ja til, men også alt det, der foregår bag – og så kommer alt det praktiske oveni. Vedligeholdelse af en bolig er nemlig også en kategori for sig.

Forventningsafstemning

Alt ser lovende ud: du har fundet den fede bolig med din bedste venner, og det hele spiller. Men selvom I føler, at I kender hinanden ud og ind, så kan I altså ikke løbe uden om den altafgørende snak om forventninger til, hvad det vil sige at bo sammen under samme tag. For selvom man kender hinanden godt, er der behov, vaner og sider, der kun optræder i hjemlig forstand. Nogle har brug for meget privatliv, andre prioriterer et rent og ordentligt hjem, og de tredje vælter sig i socialitet. Sådan er folk så forskellige, og det er vigtigt, at man går i dybden med disse grundlæggende værdier, så der ikke kommer uoverensstemmelse.

Retningslinjer og rengøring

Hvis man bor flere mennesker sammen, kan det hurtigt udvikle sig til et rodet og snavset hjem, hvis man ikke tager rengøringen i opløbet. Derfor kan det være en god idé at sætte sig ned og skemalægge sådanne praktiske opgaver, så alle er fælles om at holde det nydeligt og pænt derhjemme. Der er mange forskellige måder at gøre det på. Man kan fx holde rengøringsdag en gang om ugen eller skiftevis have et område, man har ansvaret for. Det er forskelligt, hvad der fungerer for hver især, men overordnet er det væsentligt at have en form for orden over rengøringen, så der ikke er én, der altid går og rydder op efter de andre.

Respektér hinandens behov

Det kan godt være, at du elsker selskab og har et stort behov for socialisering. Hvis det stod til dig, skulle dine venner fylde lejligheden op hver dag. Men når man bor flere sammen, er det enormt vigtigt, at man respekterer alles behov.