juli 31, 2021

Det skal du huske når du flytter ind i en ny lejebolig

Når du står og kigger på de nymalede vægge og alle flyttekasserne er ankommet sammen med møblerne, så har de fleste af os allerede brugt de kræfter vi har. Bagefter kan vi så bruge reserverne på at pakke flyttekasser ud, samle møbler og få alting organiseret, men det er desværre ikke det eneste, der skal gøres.

Der er nemlig en del praktiske ting involveret i at flytte, der ikke har noget med at flytte dine ting at gøre. For at gøre det lidt nemmere, får du her tre gode råd til ting, du skal huske, når du flytter ind i en ny lejebolig.

Gennemgå lejligheden for fejl

Hos de fleste udlejere er det noget, der bliver gjort om du vil det eller ej, men det er sjældent det mest grundige syn, der bliver foretaget. Derfor kan det være en rigtig god idé at gøre på egen hånd også. Det nemmeste er, at du gør, tager din telefon i hånden og tager billeder af alle de ting, der virker galt med lejligheden. Selv de små ting. Det kan være et vindue der ikke kan åbne eller en ridse i gulvet.

Bagefter præsentere du billederne for ejendomsadministratoren, så I begge to er enige om, at det ikke er fejl, du skal udbedre, når du en gang flytter derfra igen. Det er en rigtig god måde at sikre sig, at du får så meget af dit depositum igen som muligt.

Tjek målerne og installationerne

Når du har sikret dit depositum bedst muligt, er det tid til at tage et kig på målere og installationer. Målerne skal tjekkes, så du ikke kommer til at betale for eksempelvis strøm, som den tidligere lejer har brugt. Her kan det også være en god idé at tage et billede af måleren og eventuelt tage kontakt til dit forsyningsselskab.

Bagefter skal du sikre dig, at installationerne er foretaget korrekt. Hvis der f.eks. var en gasovn, da du flyttede ind, kan det være godt at få en VVS’er ud og kigge på, om alt er i orden. Det kan nemlig både være dyrt og farligt, hvis det ikke er.

Flyt folkeregisteradresse

Det sidste du skal huske, når du flytter, er at flytte din folkeregisteradresse. I Danmark er det nemlig ulovligt at have opgivet en forkert folkeregisteradresse. Men det er faktisk ikke kun folkeregisteret, der skal have den rigtige adresse. Du skal også informere din bank, dit forsikringsselskab, Netflix og endda PayPal om, at du er flyttet.

Hvis du har brug for flere tips til at gøre flytningen mere overskuelig, så tag et kig på disse 3 tips, der gør selve flytningen endnu mere overskuelig.