juli 31, 2021

3 gode råd til at få fingre i drømmelejligheden

Er du på boligjagt, og leder du primært i én af de større byer i Danmark? Så har du sikkert allerede fundet ud af, at konkurrencen om de lækre lejligheder og huse er ret hård. Og det gælder faktisk, uanset om der er tale om lejeboliger, andele eller ejerboliger. Der er simpelthen så mange mennesker om buddet, og særligt lejeboliger og andele kan være svære at komme i nærheden af i særligt Aarhus og København.

Men det er der råd for, og der er meget, du selv kan gøre, for at vejen til drømmeboligen bliver en smule nemmere. Læs med herunder.

Gør brug af dit netværk

Rigtigt mange mennesker i de større byer har scoret deres drømmebolig ved at gøre brug af deres netværk – både den nære omgangskreds og den mere perifære. Start med at forhøre dig hos dine venner, familie og bekendte og se, om de måske kender nogen, der kender nogen, som har fundet et nyt sted at bo, og hvis nuværende hjem snart bliver ledigt.

Sørg også for at være åben omkring din boligsituation, så alle ved, at du leder efter en ny bolig. Skulle noget dukke op, vil din omgangskreds nemlig tænke på dig og eventuelt anbefale dig, inden boligen bliver slået op som ledig eller til salg.

Lav også et opslag på din facebookprofil, Instagram og Twitter, hvor du fortæller, hvad du søger, hvorhenne og hvilke krav, du har til boligen. Så når du ud til en bred skare af mennesker, der kan dele dit opslag igen og igen, og du kan dermed nå rigtigt langt ud.

Brug de mange online muligheder

Der findes i dag en lang række af bolig apps, hvor du kan finde lejeboliger og andelsboliger. Sørg for at sætte en påmindelse til, så du orienteres i det sekund, der bliver en bolig ledig, som matcher dine kriterier. Sørg for at have profiler på flere forskellige platforme og vær hurtig til at skrive, når der kommer en ledig bolig, som du kunne være interesseret i.

Du kan også lave annoncer på for eksempel Den Blå Avis, hvor du søger efter en bolig – og det hjælper ekstra meget her, hvis du har en bolig af bytte med.

Vær åben

I processen med at finde drømmeboligen er det alfa og omega, at du er åben for andre forslag, end det du måske lige selv har haft i tankerne. Måske ligger drømmeboligen faktisk i et andet område, end det du havde forestillet dig? Eller måske befinder drømmeboligen sig faktisk på stueplan i stedet for den taglejlighed, du havde set dig selv i?

Der er uendeligt mange muligheder, hvis blot du har et åbent sind og ikke kasserer en mulighed på forhånd, blot fordi den ikke opfylder dine kriterier 100%.